Sales & Recruitment Consultant

  • Job type: Entry Level Recruitment
  • Salary: Negotiable
  • Location: 37138
  • Reference: VN6909

Progressive is een staffing- en recruitmentbureau dat gespecialiseerd is in de niche markten binnen engineering (Automation, Electricity, Instrumentation, Maintenance, Reliability, Mechanic).

Progressive maakt deel uit van de SThree Group, opgericht in Londen in 1986, en ondertussen uitgegroeid tot de globale marktleider in STEM staffing & recruitment, met 55 kantoren wereldwijd waarvan 2 kantoren in België: Antwerpen en Brussel. Met £ 1,35 miljoen omzet in 2019 en een stabiele groeicurve, zoeken we een sales & recruitment consultant om het team van Progressive Antwerpen te versterken.

In de rol van sales & recruitment consultant heb je bij ons een 360° functie en ben je een specialist in jouw markt. Als eerste ben je binnen het team van Progressive verantwoordelijk voor een klantenportefeuille in de industrie, denk aan de (petro)chemie en de voedingsindustrie, en bouw je deze voortdurend uit. Door te prospecteren leg je nieuwe contacten in de markt en identificeer je nieuwe klanten die gebruik kunnen maken van onze dienstverlening. Je onderhandelt de commerciële overeenkomsten en bewaakt ten allen tijde de dienstverlening en klanttevredenheid met oog op langetermijn samenwerking.

Ten tweede ben je ook verantwoordelik voor het gehele recruitmentproces. Je bouwt een netwerk en talentpool uit van kandidaten met de juiste vaardigheden. Je coördineert interview- en feedbackmomenten tussen de kandidaat en de klant. Je onderhandelt salaris- en contractvoorstellen tussen de opdrachtgever en de kandidaat. Daarnaast sta je ook in voor de opvolging van onze consultants die bij onze klanten technische projecten uitvoeren, bij projecten kun je denken aan technische innovatie en projecten rond duurzaamheid. Met andere woorden draag je zorg voor een continue gevulde pijplijn van klanten en kandidaten in jouw specifiek marktsegment.

Jouw rol is meer dan alleen consultant want je hebt de mogelijkheid om mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf en het ontwikkelen van partnerschappen met jouw klanten en kandidaten.

Jouw takenpakket als sales & recruitment consultant:

* Netwerken, om zo jouw professionele contacten uit te breiden en opportuniteiten te creëren. Dit kan zowel via in-house of externe meetings, telefonisch / VC of op events.
* Relaties opbouwen en ontwikkelen.
* Gebruik van sociale media en databanken voor branding en sourcing van opportuniteiten en kandidaten.
* Screenen en interviewen van zowel klant als kandidaat. Je achterhaalt de noden van organisaties en professionals en probeert deze met elkaar te matchen op vlak van (technische en people) skills, persoonlijkheid, salaris, groeipotentieel, etc. Je volgt elke vraag projectmatig op.
* Je analyseert de doelgroep van jouw marktsegment en kijkt naar hoe je jouw klantenportfolio en netwerk hierop kan afstemmen. Je staat in voor o.a. branding en uitbouwen, je krijgt de ruimte om verbeterde processen en/of werkwijze voor te stellen en toe te passen.
* Contract onderhandeling, coördineren van het approval en administratief proces, afsluiten van raamakkoorden en SLA's, evaluatiemeetings met klanten.

Wie zoeken we?

* Sterke interesse in recruitment en sales of een eerste relevante werkervaring achter de rug
* Bachelor of masterdiploma
* Nederlandstalig en vlot in het Engels
* In het bezit van een rijbewijs B
* Autonoom werken en de nodige flexibiliteit (denk aan klantenbezoeken, events,…). Je werkt vanuit ons kantoor in Antwerpen.
* Sterk planmatig en organisatorisch
* Communicatief, klantgericht, leergierig, resultaatgericht en gedreven zijn skills die mooi van pas komen in deze rol.

Wat bieden we aan:

* Een gevarieerde job met doorgroeimogelijkheden.
* Een vast contract van onbepaalde duur met aantrekkelijk salarispakket gebaseerd op je ervaringen met allerlei extralegale voordelen.
* Een ongelimiteerd commissieplan gebaseerd op je resultaten.
* Flexibele werkuren en de mogelijkheid tot home office.
* Een comfortabele en moderne werkomgeving met gemakkelijke bereikbaarheid (Post X aan Berchem Station).
* Ondersteuning en begeleiding door ons Learning and Development team en onze Sales Coach door een persoonlijk ontwikkelingsplan.
* Een dynamische werksfeer waar waarde wordt gehecht aan collegialiteit en teamwork.
* Mogelijkheid om te werken met herkenbare klanten en diensten die impact hebben op ons leven.
* Allerlei leuke individuele en team incentives.
* Een internationaal bedrijf dat mensgericht is en waarde toevoegt aan zijn medewerkers.

De haven van Antwerpen is de 2de grootste petrochemische cluster in de wereld waar enorm in wordt geïnvesteerd in innovatie en duurzaamheid. Wil je meebouwen aan de toekomst aarzel dan niet om jouw CV door te sturen naar a.vartkessian(at)sthree.com. Je kunt ook onze website sthreecareers.com bezoeken. We nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Heb je nog vragen of wil je meer te weten komen? Laat het ons weten en neem contact op zodat we deze kunnen beantwoorden! Aarzel niet om Aleksandra te bellen op het nummer 0472 13 15 47 of jouw contactgegevens door te sturen.